Hadbjerg Skole

Forsiden


    

 

 

Skolebestyrelsens
årsberetning
blev vedtaget på
forældremøde
januar 2001

 

 

Se billeder
af bestyrelsen
tryk her:

 

 

 

 


 

Skolebestyrelsens
årsberetning


Hovedtræk fra år 2000

 

Hadbjerg Skoles skolebestyrelse har følgende
forældrevalgte medlemmer: 

Helge Sørensen, Ulla Flye, Lars Allermann Pedersen, Else Torp Christensen, Inge Sørensen,

Sis Poulsen, næstformand, og Jens Kr. Skovgård, formand.  

Lærergruppen er pt. repræsenteret ved Charlotte Blaabjerg og Paul Madsen, Knud Nørgaard repræsenterer SFO, Arne Rasmussen og Niels Fensby er ”fødte” medlemmer af bestyrelsen – Arne fra og med august måned, hvor han begyndte sit virke på skolen som viceskoleinspektør.

Elevrådet deltager også i en del af bestyrelsens arbejde, eleverne skiftes til at være tilstede.

 

Skolen har foruden Arne taget imod tre nye lærere – Anne, Lene og Signe, velkommen !

 

 

Helhedsplan for skolerne i Hadsten Kommune:

 

På det overordnede niveau kan det med tilfredshed konstateres, at der i løbet af år 2000 er udarbejdet og nu foreligger en såkaldt helhedsplan for skolerne i Hadsten Kommune. Planen forventes vedtaget i byrådet i slutningen af januar 2001 og vil derefter være prioriterings-grundlaget vedr. skolernes videre udvikling. Ved planens vedtagelse vil kriterierne for tildeling af midler til skolernes vedligeholdelse og udbygning blive lagt fast – er der f.eks. sundheds-mæssige problemer på en skole skal de løses forud for udbygning med flere kvadratmetre, som igen går forud for de mere langsigtede ønsker etc.

 

Og flere kvadratmetre er der brug for på Hadbjerg Skole med et fortsat stigende børnetal !  Nye boliger opføres i både Hadbjerg, Selling og Ødum og nye udstykninger er planlagt. Det er i sig selv fint nok, det stiller bare helt automatisk krav om flere kvadratmetre – og iøvrigt en hel del andet også ! 

I helhedsplanen er det da også foreslået, at en ny indskolingsafdeling snarest skal opføres i tilknytning til de nuværende skolebygninger, og at der i den forbindelse også skal påbegyndes et projektarbejde med det formål, at forberede grundlaget for en udvidelse af gymnastiksalen (se yderligere om helhedsplanen i skolebladets jule-nummer).

 

Forældresamarbejdet:

 

Et af grundelementerne i skolebestyrelsens arbejde er at sikre et godt, fornuftigt og frugtbart samarbejde mellem skolen og hjemmene. Gennem de seneste år ser det igen ud somom  forældreinteressen og -engagementet på skoleområdet på det konkrete niveau (der, hvor ens barn er) er stigende.

 

Som en af konsekvenserne heraf blev der allerede i ’99 truffet beslutning om at give klasserådene en ny opgave: Det er et krav, at der afholdes mindst et forældremøde og mindst en forældrekonsultation pr. år, men hvordan de resterende, afsatte timer til forældresamarbejdet skal anvendes er nu et anliggende for klasseråd og lærerteam.

 


Udmøntningen af denne beslutning er lykkedes bedre i nogle klasser end i andre – bestyrelsen mener fortsat, at det er en rigtig fremgangsmåde og vil derfor udarbejde en såkaldt ”klasseråds-folder” til støtte for klasserådenes arbejde (drøftes yderligere på forældremødet den 22. januar).

 

Skolebestyrelsens samarbejdsrelationer:

 

Skolebestyrelsens indsats forbedres generelt af samarbejdet med forskellige andre “instanser”:

Foreningerne mv. bag HØST-samarbejdet stod således igen bag det fælles arrangement i kirken, i skolegården og i et cirkus i august måned ligesom Fællesrådet for Selling, Ødum og Hadbjerg-området fortsat deltager i arbejdet vedr. den kommende gymnastiksalsudvidelse. Rådet har desuden udarbejdet et udkast til plan for skolens nær-område overfor SFO med bl.a. parkeringspladsmulighed, skolebustilkørsel, boldbane, skoleskov mm.

 

Samarbejdet med de andre skolebestyrelser i kommunen foregår i et fælles rådgivende kontaktorgan med skolebestyrelsesformændene, formand og næstformand i Børne- og Kulturudvalget, en skoleleder og kommunens skoleforvaltning som deltagere. Samarbejdet med Voldum Skole er særligt højt prioriteret, sådan at både forældre og elever i Voldum kender til Hadbjerg Skoles overbygning.

  

Året, der gik – ”blandede, men væsentlige bolcher”:

 

-          5. og 6. klasse har nu projekttimer i stedet for p-fag (se jule-nummeret af skolebladet) og 7. klasse er kommet med i valgfagsordningen,

-          indskolingsforsøget for 0., 1., 2. og 3. klasse ”løber pt. af stabelen”, der skal være forældremøde om forsøget i marts måned og det skal endeligt vurderes hen mod sommerferien,

-          skolen fungerer nu i fuldt omfang som praktikskole for Århus Dag- og Aften-Seminarium (se også her jule-nummeret af skolebladet),

-          skolens målsætning er udarbejdet i en kort og læsevenlig udgave, som kan fås ved henvendelse på kontoret eller ses på

-          skolens flotte hjemmeside – www.hadbjergskole.dk – besøg den !

-           mediateket er udvidet, håndarbejdslokalet er flyttet ovenpå sammen med formningslokalet og sløjdlokalet er flyttet ned i det gamle formingslokale,

-          bestyrelsen bidrager fortsat med artikler til Høst,

-          skolebladet udgives fortsat efter også at have være ramt af bladkrisen,

-          mulighederne for større udvalg af sund kost i skoleboden undersøges fortsat,

-          elektronisk tekstbehandling som kursusforløb er nu obligatorisk i 5. klasse,

-          trafikforholdene ved skolen på Baunehøjvej er stadig ikke gode, selvom trafikhindringerne har sat hastigheden ned,

-          spejderhyttens ibrugtagning har taget et vist pres væk fra SFO-lokalerne i perioder,

-          forældrekontrakter, dvs. aftaler om fester, alkohol mm. en klasses forældre imellem, anvendes mere og mere.

 

Årsberetningen er fremlagt og taget til efterretning på forældremødet 22. januar 2001.

 

Jens Kr. Skovgård 

 

 

 

 

<